2010. június 19., szombat

Brutális gyilkosság










Ha ezt a két szót hallja valaki, valószínű megretten, és azt kívánja, bárcsak ne tudna róla semmit, vagy hál istennek, neki semmi köze ehhez, vagy ilyenek csak a filmekben vannak...
Tudjuk, hogy előfordulnak ilyenek. Reméljük, hogy elkapják a tettest, és hogy meglakol a tettéért, megbüntetik, börtönbe zárják, akár örökre-kívánjuk.

Vannak legális gyilkosságok is.
Állatok ellen. Eleve elrettent, ha állatot gyilkolnak, de azon túl, hogy én nem eszem őket, ezzel közvetlenül megóvom az életüket és közvetetten sem veszek rá senkit az ölésre. Ahhoz, hogy megtöltsem a gyomrom, ahhoz, hogy az izlelőbimbóimat különböző élvezetekkel ajándékozzam meg, nem kell állatnak meghalnia. Senkit nem fogok, és nem akarok rávenni arra, hogy ne egyen húst. Ez mindenkinek a maga dolga, mindenki maga fog egyszer elszámolni ezzel.
De vannak olyan állatgyilkosságok is, amik túl vannak ezen, aminek semmi köze az emberi éhséghez. Hacsak nem a brutális vérszomjat nem tekintjük annak.
Vannak emberek a földön, akik a legszentebb, legintelligensebb, legszelídebb és védtelenebb, állatokat gyilkolják. Legálisan!
Ki ne szerette volna gyermekkorában a delfineket? Ki ne hallott volna gyógyító, természetfeletti energiáikról. Biztos nem mindenki látott már delfinshow-t, de nagyon sokakat vonz ez a látványosság. De vajon hányan tudják, hogy a delfinek családokban élnek. A hím és nőstény, örök életre választja ki egymást, gyerekeik születnek, akárcsak a nekünk, és életük végéig, szeretetben,békességben, családokban maradnak együtt....hacsak, nem lenne az ember, aki iga alá vonja, túristalátványosságot kreálva belőlük parádéztatja egy szűk medencében, elválassza őket a családjuktól. Képesek kontinenseken keresztül követni egymást, de kiszabadítani nem tudják őket. Mi lenne, ha tőlünk is elszednénk a gyerekünket, hogy cirkuszban mutogassák, a hátralévő időben ketrecbe zárják,mígnem bele nem hal a szeretet és szabadsághiányba magányosan...

Vagy még rosszabb, hogy a mitsem sejtő állatokat, akik a partokhoz úsznak, az embereknek üzeneteket, szeretet vinni, vagy csak velük kommunikálni, brutálisan egy fesztivál keretein belül orvul lemászárolják, mintegy beavatási szertartás(lásd képek fentebb)... Ez történik Dániában. De beszélhetnék a most feloldott 4o évig érvényben lévő bálnavadászati tilalomról. Most megint szabad. Kihalásban lévő fajokat még jobban veszélyeztetnek. Nem számít.
"Bocsáss meg nekik, nem tudják mit cselekszenek."

Ők nem csak halak. Elevenszülők, mint mi. Intelligensebbek mint az ember, mert ők békében, harmóniában élnek önmagukkal, egymással és a világgal. A létezésük ajándék. Ők angyalok, egy nagy testben. Ők, úgy, mint minden lény e földön szabadnak születettek. Az ember mégis veszi a bátorságot,és a jogot a bezárásukra, mutogatásukra,kizsákmányolásukra vagy akár brutális feláldozásukra.
Nem is olyan régen, egy meditációban megéltem milyen delfinekkel együtt úszni. Együtt. Úgy, hogy én is egy voltam közülük. Tegnap viszont az álmomban jöttek el hozzám segítségért. Egy egész kolónia jött, és megkértek tegyek valamit.
Most megírtam ezt a posztot, csatlakoztam több szervezethez, aláírtam annyi petíciót, amennyi létezik. Együtt érzek velük. De tudom, ez kevés. Minél több embernek meg kell tudnia a világban, mi történik.Talán más esetben én is bedugnám(dugom) a fejemet a homokba, nem akarván tudni róla mi folyik valójában.(Ki akar szomorú dolgokra gondolni?) Én nem kívánok rosszat a bálna és delfingyilkosoknak, azt sem, hogy bűnhődjenek valaha is.Nincsenek illúzióim, egyedül nem tudom őket megállítani. A világ felfigyelt a delfineket védő szervezetekre, most, hogy egy orka megölte a gondozóját. Megőrült. Az állatot semmiképp sem lehet hibáztatni.Az ember azzal, hogy bezárja őket, tényleg nem tudja, mit cselekszik....
Kérlek Istenem, segíts, hogy minél több ébredjen rá, hogy nemcsak sajnálkozni, hanem tenni is kell valamit. Rázd fel az embereket a delejes állapotukból.

Elfogadom, hogy ez van. De most tehetünk valamit ellene. És ha mindenki közönyös, és legyint, soha semmi nem valósulhatott volna meg a világon. Volt idő, amikor őrültnek tartották azt, aki hitt a repülésben, vagy a guruló motoros járművekben. Én hiszem, hogy minden ember csepp a tengerben. A tengert cseppek alkotják, akik szoros kapcsolatban vannak egymással. Ha egy vízcsepp elkezd másként rezegni, akkor az kihat a vele szorosan kapcsolatban lévő cseppel is, és így tovább. A változás, csakis az egyénben történhet, így alakulhat kollektívvé. A delfineknek- bálnáknak, most minden érző ember tudatmódosulásásra, pozitív gondolatára szükség van.
Egy gondolat is életmentő lehet...de romboló is akár. Felelősséggel tartozunk ezért, mit is gondolunk. Ha csak ennyi amit tehetünk, akkor is többet tettünk, mint a közönnyel. Nincs annál pusztítóbb...
"...és eljön az az idő, mikor a a hallgatás egyenlő lesz az árulással." /Jane Goddal/

5 megjegyzés:

Lili írta...

Szörnyű képek, önmagukért beszélnek

LiliNortianyu írta...

Amikor először megkaptam e-mail-ben a felhívást,totálisan ledöbbentem.Számomra az is szörnyű,ami a vágóhidakon folyik,de ez,hogy legálisan élvezettel kínoznak és gyilkolnak,felfoghatatlan!Sokat gondolok azóta is arra,vajon hogy lehetnek ennyire érzéketlenek?Aki élvezetből öl embereket,azt általában pszcihésen zavartnak nyilvánítják.Ezeket az embereket,gyerekeket,tiniket,felnőtteket pedig ott Dániában még talán vállon is veregetik,hogy:Ez az!Micsoda tökös legény vagy!.
Szoktam nézni az állat rendőrséges műsorokat az Animal Planet-en,ott azért elkapják az embert,ha sárban tartják a disznót,itt meg ilyent engedélyeznek.Férfivá avatás!Hát,az én szememben az ilyen nem férfi!Sőt!
Természetesen mi is aláírtuk a petíciót.

hermi67 írta...

Borzalmas,szívszorító képek. És feléjük írhatnánk: ECCE HOMO.
Már rég óta úgy gondolom,hogy az ember a leggonoszabb élőlény a földön. A ragadozók csak akkor ölnek,ha táplálékra van szükségük. Mi emberek akkor is,ha csak szórakozni akarunk,vagy szórakoztatni. És ez nagyon szomorú. Mint ahogy az is, hogy állatkertekben ketrecekbe zárunk állatokat,élettér nélküli,magányos életre ítélve őket-csak azért,hogy mi,és a gyerekeink láthassunk olyat is! Nem is engednék egy állatkertet sem-maximum vadasparkot,hatalmas területen,ahol az állat szabad-és nekünk kell alkalmazkodnunk hozzá-nem pedig fordítva. De tudom,hogy egyike vagyok csak az "egy fecskének".
Ölellek♥

zsedely írta...

Ez szörnyű és megdöbbentő.
Az ember, ennek a bolygónak, valóban a legnagyobb rákfenéje...

Kubababy írta...

Komolyan elbőgöm magam a képek láttán! Szőrnyű és egyben felháborító amit ezek az emberek csinálnak! Hogy tehetnek ilyet ennyi csodálatos állattal???